Si ets dels quals utilitzes la xocolata blanca per donar un toc de color a les teves decoracions continua llegint perquè et pot resultar d’allò més interessant.

En els últims mesos els pastissers francesos estan decidint no utilitzar el colorant blanc en les seves decoracions, ja que han descobert que el diòxid de titani (I171), que com bé ja sabreu, és un additiu que porta el colorant blanc per donar-li aquest color blanc impol·lut i aquesta brillantor espectacular als nostres pastissos o bombons, doncs pel que sembla, pot ser perjudicial per a la nostra salut.

Efectes negatius

Hi ha molts estudis sobre el diòxid de titani però nosaltres ens hem centrat en aquest estudi, el qual ens diu que prenent aquest tipus d’additiu seria mes fàcil l’aparició de malalties en el sistema immunològic i del desenvolupament de lesions en el còlon.

Altres estudis diuen que pot afectar al fetus o que pot danyar el adn de les cèl·lules.

Conclusió

Hi ha molts estudis on ens demostren que l’ús del diòxid de titani és perjudicial per a la salut, però també hi ha uns pocs on ens diuen que no tenen cap efecte perjudicial. Però al final de tot els que prenem les decisions som nosaltres, i ens deixem portar més, pels colors i la pinta d’aquest pastís tan impressionant que pel realment important, que és la salut. En la meva humil opinió penso que mentre menys ingredients artificials entrin en el meu cos millor.